• Çalışma Saatlerimiz : Pzt-Cumartesi: 10:00-20:00 - Pazar: Kapalı
  • İletişim: 0312 346 00 46

Ağız, Diş ve Çene CerrahisiAğız Diş ve Çene Cerrahisi, ağız içi ve çevre dokusundaki sert ve yumuşak dokuların rahatsızlıklarını gidermek adına girişimsel işlemlerde bulunabilen diş hekimliği dalıdır. İşlemler lokal anestezi altında yapılabilmektedir. Duruma göre sedasyon veya genel anestezi altında da yapılabilmektedir.

Ağız Diş ve Çene Cerrahisini gerektiren işlemler;

– Normal veya Komplikasyonlu diş çekimleri

– Gömülü veya sürmüş 20’lik diş çekimleri

– Sinüs Lifting işlemi

– Dental İmplant Uygulamaları

– Greft(Kemik tozu) Uygulamaları

– Çene Eklemi Tedavileri

– Çene kemiklerindeki kist ve tümörlerin çıkartılması işlemleri

Normal veya Komplikasyonlu Diş Çekimleri

Kemik desteğini kaybetmiş, çürümüş ve tedavi edilemeyecek durumda olan dişlerin çekilmesi işlemidir. İşlem sırasında çekim davyeleri ve elevatörler kullanılır. Ağrı hissi çok olmamakla beraber baskı ve gerilmeler hissedilebilir. Çekim sonrası gerekli olan durumlarda dikiş atılabilmektedir. Çekimden sonra 1 hafta kadar çok şiddetli olamayan ağrılar olabilmekle beraber duruma göre ağrı kesici kullanılabilir.

Gömülü veya Sürmüş 20’lik Dişlerin Çekimleri

20’lik dişler zaman zaman akıl dişleri olarak da adlandırılan dişlerdir. Sürmüş veya gömülü olarak çene içerisinde bulunabilirler. 20lik dişerin dezavantajı diş diziminde çenenin en sonunda olmaları sonucu temizlik işlemlerinin efektif yapılamamasından kaynaklı daha hızlı çürümeleridir. Fonksiyon olarak da çiğnemeye genellikle çok katkıları olamamaktadır. Bazen 20lik dişler yarı gömülü olarak üstlerinde bir diş eti şapkasıyla beraber bulunabilir. Bu durumlarda o diş eti şapkasının altına bakteriler yerleşerek enfeksiyon durumu yaratabilmektedir. Bu tür riskli durumlarda da 20 lik dişler çekilmelidir. Alt çenede dişleri ve çevre dokuları uyuşturan sinirin geçtiği bir kanal bulunmaktadır. Alt 20 yaş dişlerinin kökleri bazı kişilerde bu kanal ile ilişkili olabilir bu tip durumlarda kökün kanal ile ilişkili kısmı kemik içinde bırakılabilir. Bu işleme koronektomi denmektedir.

Sinüs Lifting

Üst çene içerisinde hava boşlukları bulunmaktadır. Bu boşluklara sinüs adı verilmektedir. Üst çene sinüsü implant yapımı sırasında kullanılan kemik boyutlarını sınırlandırır. Yeterli kemik uzunluğu olmayan hastalarda sinüs zarının kaldırılarak oluşturulan boşluğa kemik tozu koyularak yeni kemik oluşumu hedeflenir. Bu işleme sinüs lifting işlemi denir.

Dental İmplant Uygulamaları

Dental implantlar çekilen dişlerin yerine kök fonksiyonu görebilecek titanyumdan yapılan konik materyallerdir. Dental implantların kemik yapısına göre değişen tiplere uygun çeşitleri bulunmaktadır.

İmplantlar doğal dişlere en yakın hissiyatı vermeleri, temizlenebilirlik bakımından köprü ve hareketli protezlere göre daha başarılı olmaları bir çok avantajının başında gelir.

Greft (Kemik Tozu) Uygulamaları

Hayvanlardan alınan veya yapay olarak üretilen kemik benzeri toz yapılarıdır. Hastanın kendi kanıyla veya kemik bileşeniyle birleştirilerek bölgeye uygulanabilir. Hastanın kendisinden blok hakinde alınarak yekpare bir şekilde vidalar aracılığıyla uygulama yöntemi de vardır. Bu yönteme blok greft yöntemi denir.

Çene Eklemi Tedavileri

Çene ekleminde bulunan kemiklerin ve kıkırdak yapıların, disklerin oluşturduğu yapının bozulması sonucu oluşan rahatsızlıkları (çeneden gelen sesler, ağız açıklığında kısıtlılık, çene kitlenmesi, çene çıkması vb.) gidermek için kullanılan yötemlerdir.

Çene Kemiklerindeki Kist ve Tümörlerin Çıkartılması İşlemleri

Çene ve yüz bölgesinde bulunan diş, diş çevresi, üst ve alt çene bölgesi ve çevresinde bulunan dişe bağlı veya yumuşak doku ve kemikten kaynaklanan, bozuluma neden olan yapıların cerrahi olarak alınması işlemidir.  

  

Bilgi & Randevu Formu

batıkent dişçi, batıkent dişçi tavsiye, batıkent dişçiler, batıkent açık dişçi, batıkent estetik diş hekimi, yenimahalle dişçi, ankara yenimahalle dişçi, yenimahalle dişçiler
Call Now Button